training fysieke belastingTraining fysieke belasting met BackPerfect® is in veel verschillende branches noodzakelijk. De bouw, de zorg, kinderopvang, het zijn allemaal werkvelden waar fysieke belasting een groot deel van de dag in beslag neemt. Helaas is het zo dat er in veel gevallen verkeerd getild wordt. Mensen tillen vaak met gebogen rug en dit leidt tot rugklachten. Daarom heeft STEP Nederland als missie om duidelijk te maken wat ergonomisch werken is waarmee fysiek overbelasting kan worden voorkomen.

STEP Nederland is een initiatief dat is opgestart om de BackPerfect® training fysieke belasting op de kaart te zetten. STEP Nederland levert diverse diensten waarmee bedrijven en organisaties kunnen leren om op een gezondere manier te werken. Deze wetenschappelijk onderbouwde benaderingswijze is uniek in Nederland, niet alleen qua aanpak maar ook qua effectiviteit: gegarandeerd 30% tot 50% minder verzuim.

Meer weten? Lees meer over ons

Wat is Training fysieke belasting?

Training fysieke belasting is nodig om fysieke overbelasting te voorkomen. Tillen in de zorg is hierbij een goed voorbeeld: er moet regelmatig een patiënt verplaatst worden, maar de gebruikte tiltechniek is vaak niet goed. Veilig werken in de zorg komt op deze manier vaak in gevaar, maar de vraag is: wat kan er gedaan worden om ongemakken te voorkomen?

Het antwoord op deze vraag is simpel: door de BackPerfect® training fysieke belasting van STEP Nederland kunnen de  tiltechnieken in de zorg gemakkelijk worden verbeterd. Ook in andere branches is onze aanpak onmisbaar. Met de BackPerfect® training fysieke belasting leert u in een handomdraai hoe vaak, hoeveel en hoe u het beste tillen kunt. De  BackPerfect® training fysieke belasting is daarmee een kleine investering om gezond werken te optimaliseren en fysieke klachten te voorkomen.

Wij helpen u een handje

In de zorg is het tegenwoordig al vrij gewoon om gebruik te maken van tilhulpmiddelen. Bij tilhulpmiddelen in de zorg kunt u denken aan tilliften die als een soort takel patiënten uit een bed kunnen tillen. In veel branches zijn zulke oplossingen niet optimaal. Daarom bieden wij de nodige cursussen op het gebied van tiltraining om zo het handwerk te verlichten en veilig te maken.

Een BackPerfect® training fysieke belasting is eigenlijk de beste manier om op de hoogte te worden gesteld van tiltechnieken. Met een cursus de training fysieke belasting leert u – maar ook uw werknemers – hoe op de werkvloer een zo veilige manier van werken wordt gecreëerd. Met onze geavanceerde Bodyguard® technologie en het BackPerfect® programma leveren wij de broodnodige ingredienten om fysieke overbelasting te voorkomen.

Vragen? Neem contact met ons op

Interesse in een opleiding tot ergocoach?

Heeft u nu zelf behoefte aan een opleiding Ergocoach, dan kunnen wij u helpen om ergo coach te worden. Zo maakt u zichzelf tot expert op het gebied van training fysieke belasting en het voorkomen van fysieke klachten. Met een cursus ergocoach wordt u helemaal op de hoogte gesteld van onze werkwijze en kan u deze ook zelf gaan toepassen.

STEP Nederland heeft als doel om training fysieke belastingeen algemeen begrip te maken. Door training fysieke belastingin de kinderopvang, zorg en industrie te verzorgen hebben we het percentage verzuim al sterk teruggedrongen. Meer weten? Kijk dan hier.

Heeft u aanvullende vragen over de werkwijze van STEP of wilt u graag verzuim preventie tips ontvangen? Neem dan contact op via 074 – 250 28 28 of stuur een mailtje naar step@step.nl.

zie ook:

Menselijk kapitaal belangrijk

Fysieke belasting, de bakkersbranche loopt voorop

Tiltechnieken