BackPerfect® tiltraining

Tillen is in veel verschillende branches aan de orde van de dag. De bouw, de zorg, kinderopvang, het zijn allemaal werkvelden waar tillen een groot deel van de dag in beslag neemt en tiltraining van belang is. Helaas is het zo tiltrainingdat er in veel gevallen verkeerd getild wordt. Mensen tillen vaak met gebogen rug en dit leidt tot rugklachten. Daarom heeft STEP Nederland als missie om duidelijk te maken wat veilig en ergonomisch werken is.

STEP Nederland is een initiatief dat is opgestart om goede en veilige tiltraining op de kaart te zetten. STEP Nederland levert diverse diensten waarmee bedrijven en organisaties kunnen leren om op een gezondere manier te werken. De wetenschappelijk onderbouwde benaderingswijze van STEP Nederland is uniek in Nederland, niet alleen qua aanpak maar ook qua effectiviteit: gegarandeerd 30% minder verzuim.

Meer weten? Lees meer over ons

Wat is veilig en ergonomisch werken?

Fysieke belasting is op zich niet verkeerd, maar het moet geen onveilige fysieke belasting worden. Tillen in de zorg is hierbij een goed voorbeeld: er moet regelmatig een patiënt verplaatst worden, maar de gebruikte tiltechnieken zijn vaak niet goed. Veilig en ergonomisch werken in de zorg komt op deze manier vaak in gevaar, maar de vraag is: wat kan er gedaan worden om ongemakken te voorkomen?

Het antwoord op deze vraag is simpel: door de ergocoaching van STEP Nederland kunnen de tiltechnieken in de zorg gemakkelijk worden verbeterd. Ook in andere branches is onze aanpak onmisbaar. Met een BackPerfect® tilcursus leert u in een handomdraai hoe vaak, hoeveel en hoe u het beste tillen kunt. Rugscholing met BackPerfect® is daarmee een kleine investering om gezond werken te optimaliseren.

Wij helpen u een handje

In de zorg is het tegenwoordig al vrij gewoon om gebruik te maken van tilhulpmiddelen. Bij tilhulpmiddelen in de zorg kunt u denken aan tilliften die als een soort takel patiënten uit een bed kunnen tillen. In veel branches zijn zulke oplossingen niet optimaal. Daarom bieden wij de nodige cursussen op het gebied van tiltraining om ook het handwerk te verlichten.

Een BackPerfect® rugschool cursus is eigenlijk de beste manier om op de hoogte te worden gesteld van veilige tiltechnieken. Met een cursus BackPerfect® leert u – maar ook uw werknemers – hoe op de werkvloer een zo veilige manier van werken wordt gecreëerd. Met onze geavanceerde Bodyguard® technologie en de BackPerfect® rugschool leveren wij de broodnodige ergocoaching.

Vragen? Neem contact met ons op

Interesse in een opleiding tot ergocoach?

Heeft u nu zelf behoefte aan een opleiding Ergocoach, dan kunnen wij u helpen om ergo coach te worden. Zo maakt u zichzelf tot expert op het gebied van houdings- en bewegingsadvies en het voorkomen van rugklachten. Met een cursus ergocoach van STEP Nederland wordt u helemaal op de hoogte gesteld van onze werkwijze en kunt u deze ook zelf gaan toepassen.

STEP Nederland heeft als doel om van de BackPerfect® tiltraining een algemeen begrip te maken. Door de BackPerfect® tiltraining in de kinderopvang, zorg en industrie te verzorgen hebben we het percentage verzuim al sterk teruggedrongen. Waar arbeidsfysiotherapie vooral revalidatie biedt, focussen wij op zowel preventie als snel herstel bij klachten.

Meer weten? Kijk dan hier.

Of mail ons op via step@step.nl