tiltechniekenOm rugklachten te voorkomen is het belangrijk dat de juiste tiltechnieken worden toegepast. Verkeerd tillen kan tot veel last leiden, met ongewenst verzuim als gevolg. In verschillende branches behoort tillen tot de meest voorkomende handelingen. Echter, ergonomisch werken is hier vaak niet aan de orde. Zwaar tillen kan leiden tot nare kwetsuren.

Om veilig tillenmet BackPerfect® te promoten is de landelijke organisatie STEP opgericht. STEP Nederland bestaat uit experts op het gebied van fysieke gezondheid en klachten. Wij weten precies wat goede hef- en tiltechnieken zijn en hebben hiervoor speciale hulpmiddelen ontwikkeld, zoals het STEP rugalarm. Door voor onze BackPerfect® tiltraining te kiezen voldoet ook úw bedrijf beter aan de Arbowet.

Meer weten? Lees meer over ons

Ergonomisch werken in de zorg

De branche waarin rugklachten door onveilig tillen misschien wel het meeste voorkomen is de zorg. Tiltechnieken in de zorg voldoen vaak niet aan de Arbowet Tillen. Het belang van ergonomisch werken wordt vaak niet onderkend. Daarom levert STEP deskundig advies op het gebied van ergonomisch tillen. Zo voorkomen we met zijn allen ongemakken.

Tiltechnieken in de zorg kunnen eigenlijk vrij simpel worden verbeterd: door een tillift te gebruiken kunnen patiënten gemakkelijk worden verplaatst. Een actieve tillift maakt het u daarbij al helemaal makkelijk. Wilt u meer weten over veilige tiltechnieken voor ouderen, of veilige tiltechnieken voor de kinderopvang, neem dan contact met ons op.

BackPerfect® , slimme hef- en tiltechnieken

Zwaar tillen en regelmatig tillen zijn dus dingen die u moet voorkomen. Het maximaal tilgewicht volgens de Arbo mag eigenlijk in geen geval worden overschreden. Helaas kan niet elke organisatie of bedrijf beschikken over goede tilliften. Daarom is het ook belangrijk om goed op de hoogte te zijn van slimme hef- en tiltechnieken.

STEP Nederland heeft hiervoor speciaal een protocol tiltechnieken opgesteld. Wilt u alvast een tipje van de sluier opgelicht krijgen, dan kunt u op onze site handig advies lezen. Als u echter meer persoonlijke deskundigheid wilt, is het een goed idee om ons team in te schakelen. Wij kunnen in korte tijd de situatie op locatie inventariseren en u van overzichtelijk advies voorzien.

Vragen? Neem contact met ons op

Los problemen op met STEP

Of het nu gaat in tillen in de zorg, in logistiek, of in andere branches, STEP is met BackPerfect® dé specialist op het gebied van tiltechnieken. Onze diensten, die garant staan voor 30% minder onnodig verzuim, zijn al door veel bedrijven ingeschakeld. Wij kunnen u zowel op bedrijfsbreed als persoonlijk niveau van dienst zijn. Zo bevorderen we niet alleen preventie, maar ook het voorkomen van herhaalde klachten.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Dan kunt u eens de checklist voor rugklachten invullen. Hiermee inventariseert u voor uzelf wat de klachten zijn, en wij kunnen u direct adviseren over hoe de klachten te beperken. Als u na het doornemen van de informatie nog vragen heeft, bent u altijd welkom om ons een mail te sturen via step@step.nl of te bellen met 074 – 250 28 28.

tiltechnieken

STEP tiltechnieken zijn wetenschappelijk onderzocht

 

Tillen, wetenschappelijk verantwoord

STEP tiltechnieken zijn veel beter dan bol bukken en diep door de knieën gaan