TNT InnightHieronder volgt het verhaal van Bram Snoeij:

Bram Snoei was in 2002 werkzaam bij TNT Innight. Als monteur buitendienst plaatste hij ’s nachts veel muur box kluizen bij klanten. Dit vergde veel zwaar werk. Bukken, tillen sjouwen, laden en lossen waren de dagelijkse werkzaamheden van de Bram. Het werk was een behoorlijke aanslag op zijn lichaam en voornamelijk op de rug. Deze klachten werden tot overmaat van ramp ook een probleem in het dagelijkse leven. Gelukkig werd er door TNT besloten om een STEP cursus te gaan volgen.

 

Perfecte school voor ruggen

 

“Bij de start van de cursus hadden wij, de werknemers, weinig vertrouwen in een goede afloop. We moesten allemaal gekke houdingen aannemen, vreemde bewegingen maken, met flessen lopen, en kistjes oppakken en weer neerzetten. Na 4 dagen cursus was onze mening over STEP wel wat bijgedraaid. We waren het er allen over eens dat deze technieken een positief effect op onze ruggen en andere ledematen had gehad. Nu was het tijd om de technieken in de praktijk te brengen. Langzaam maar zeker boekten we resultaat en geleidelijk verdwenen onze klachten.

Nu is het reeds 13 jaar na mijn cursus bij STEP. Al mijn rugklachten zijn verdwenen omdat ik nog altijd de aangeleerde houdingen toepas. STEP maakt je alert op je eigen houding en die van anderen en leert je hiermee omgaan. Ik kan iedereen die rugklachten heeft STEP aanbevelen, het is de perfecte school voor slechte ruggen.” 

Bosman pallet tillenHieronder het verhaal van Henry Tenten:

Henry werkt bij Wim Bosman groep als chauffeur. Zijn werkzaam heden omvatten veel zitten en het laden. Dit zijn verschrikkelijk zware houdingen voor de rug en op een zekere dag schoot het er vol in. Waarna hij begeleid werd door Gerben Geerdink, STEP Instructeur.

 

 

Bijna een hernia

 

“Ik stond achter in een trailer om te lossen. Er stond een relatief lichte pallet van 3 meter lang verkeerd. Ik bukte om de pallet op te pakken en hem iets scheef te zetten. Bij het recht opstaan ging het mis. Ik voelde iets kraken in mijn rug. Het deed veel pijn en ik wist direct dat het foute boel was.

 

 

De volgende dag en de twee die daar op volgden kon ik niet meer bewegen. Uiteindelijk heb ik contact opgenomen met mijn huisarts. Toen die mij vertelde dat ik tegen een hernia aanzat heb ik contact opgenomen met mijn werkgever en mezelf ziek gemeld.

 

 

Nog dezelfde middag werd ik gebeld door STEP want daar had Bosman mij bij aangemeld. Ik kwam bij Gerben in begeleiding. Hij gaf mij allerlei bruikbare instructies over hoe ik de dag kon doorkomen. Afwisselend lopen, liggen en maximaal 15 minuten achtereen zitten.

 

 

Daarnaast ging ik gebruik maken van STEP hulpmiddelen, de zogenaamde STEP PETS. Dit waren o.a. een ruggordel, een speciaal kussen voor op de stoel en verschillende oefenmaterialen. Anderhalve week lang kwam Gerben bij mij thuis en leerde hij mij de STEP technieken. Deze kon ik ook zelf oefenen via de computer.

 

 

Op dit moment ben ik weer aan het werk en zijn er aanpassingen gemaakt in mijn wagen, zo heb ik een kussentje gekregen voor de rug en draag ik een ruggordel. Ik ben me er bewust van geworden dat ik een goede buk- en tilhouding moet aannemen. Tot op heden heb ik geen last van mijn rug meer.

 

Dit heb ik aan STEP te danken.”

 

 

 

rugklachten heb je zelf in de handHieronder het verhaal van Maurits van Uhm:

Hij ontdekte door STEP  Instructeur John Eekelder – naar jarenlange perioden van rugklachten –  hoe je rugklachten eigenlijk geheel zelf in de hand hebt.

 

 

 

 

Rugklachten overkomen je niet, je hebt ze zelf in de hand.

 

Het is nu een jaar geleden dat ik volop bezig was met de zeven STEP-sessies. Ik kan me voorstellen dat je je wel eens afvraagt wat jouw klanten aan STEP hebben gehad. In dit bericht deel ik met jou mijn positieve ervaring. 

 

Tijdens de kerstdagen  had ik weer eens een week in bed gelegen, vanwege mijn rugpijn. Toen ik daarna de affiches van STEP in ons bedrijf tegenkwam, dacht ik: ‘Waarom eigenlijk niet. Baat het niet, het schaadt zeker niet. Wellicht kan ik de volgende (periodieke) crash voorkomen!’

 

Je hebt me op een plezierige manier door STEP geleid. Het resultaat is dat ik nu 80% van mijn bewegingen al onbewust ‘goed’ doe; automatisch dus.

 

Bij 10% moet ik steeds goed nadenken om geen problemen te veroorzaken.

En bij de overige 10% maak ik nog steeds de klassieke fouten, maar omdat het niet fout voelt en me het beter uitkomt, laat ik dat maar zo.

 

Tot dusver is de volgende crash uitgebleven!!! Daar geniet ik dagelijks van. Ik heb absoluut geen enkele rugpijn meer. (En als ik iets voel, dan kan ik dat ook meteen herleiden naar een foute actie).

 

Het is allemaal werkelijk ongelofelijk na zeker 25 jaar, waarin het continu tobben is geweest. STEP heeft me geholpen te komen van het besef:

 

“Rugklachten overkomen je” tot de overtuiging “Ik weet nu dat ik het zelf voor 95% in de hand heb”.

 

Maurits van Uhm.

STEP groepsgewijze training ergocoaches bij UMC Utrecht

rugklachten BackBell en BackStick

In 2014 ben ik ergocoach geworden. Na de basistraining heb ik een Masterclass gevolgd die door STEP verzorgd is.

Gerben Geerdink heeft een fantastische presentatie + praktijk gegeven!

Dit ging oa over GewichtHeffesTechnieken (GHT ) en de BackBel van STEP

Dit was een zeer goede training van één middag.

Dit gun ik al mijn colldega’s.

Joek Hofmeijer

VoetHieronder het verhaal van Heine van der Meer

Tijdens Preventie In Bedrijf  besprak hij zijn voetproblemen met Marloes Wijma, Instructeur bij STEP.

 

 

 

 

herstel bij nekklachten

Hieronder het verhaal van Mark Roovers, veiligheidsdeskundige bij Bakkersland

Begin Oktober kreeg ik wat last van mijn nek en rechterarm. Ik ging ervan uit dat dit vanzelf wel weer weg zou trekken, maar na een paar weken bleek dit niet het geval en namen de klachten alleen maar toe. Ik ben veel onderweg en werk veel met de laptop. Dat was uiteindelijk niet meer mogelijk. Ik heb mij aangemeld bij STEP.

De instructeur heeft uitgelegd hoe deze klachten ontstaan. Ik heb een aantal oefeningen gekregen en met behulp van een brace kon ik de pijnlijke bewegingen vermijden. We hebben diverse werkplekken en de zithouding in de auto aangepast.

STEP heeft me binnen enkele weken weer helemaal op de been en zonder medicijnen.

Ik heb op dit moment totaal geen nekklachten meer.

Helemaal top!

Meer info over werkzaamheden STEP Nederland vindt u onder deze link

 • Direct advies nodig?

  Telefoon nr: 074 250 28 28

  E-mail: step@step.nl

  Of vul het contact formulier in
  • Wilt u van uw rugklachten af??

    

    

   Doe dan de STEP rugtest met deze link

 • Direct advies nodig?

  Telefoon nr: 074 250 28 28

  E-mail: step@step.nl

  Of vul het contact formulier in
  • Wilt u van uw rugklachten af??

    

    

   Doe dan de STEP rugtest met deze link

 • Direct advies nodig?

  Telefoon nr: 074 250 28 28

  E-mail: step@step.nl

  Of vul het contact formulier in
  • Wilt u van uw rugklachten af??

    

    

   Doe dan de STEP rugtest met deze link

 • Direct advies nodig?

  Telefoon nr: 074 250 28 28

  E-mail: step@step.nl

  Of vul het contact formulier in
  • Wilt u van uw rugklachten af??

    

    

   Doe dan de STEP rugtest met deze link