rugtraining bij lage rugpijnHet is iedereen wel eens overkomen: tijdens een verkeerde beweging of het tillen van een zwaar voorwerp schiet het ineens in uw rug. Vervelend, want rugklachten kunnen veel pijn veroorzaken en kunnen lang blijven voortsudderen als u er niets aan doet. De BackPerfect® rugtraining is een van de meest effectieve manieren om rugklachten te voorkomen of binnen een relatief kort tijdsbestek te genezen.

STEP Nederland is gespecialiseerd in rugtraining en heeft hiermee al talloze mensen van hun rugklachten af geholpen. Bedrijven huren ons niet alleen in om ter plekke training te geven, maar ook om de oorzaken van rugaandoeningen in de werkomgeving te herkennen en op te lossen. Zo pakken wij het probleem bij de wortel aan en bieden wij u een langdurige oplossing.

Meer weten? Lees meer over ons

BackPerfect® is de perfecte rugtraining?

De BackPerfect®rugtraining is training van de STEP GewichtHeffersTechnieken. Het wordt door internationale wetenschappers voorgestaan om deze technieken aan te leren. Ook kantoormedewerkers die veel zittend werk verrichten, hebben baat bij veilig ruggebruik met STEP GewichtHeffersTechnieken bij zittten en opstaan uit zit

BackPerfect®  is professionele rugtraining die rugaandoeningen voorkomt

Uit statistieken blijkt dat veel Nederlanders last hebben van rugklachten en dat dit aantal jaarlijks alleen maar verder toeneemt. Zonde, want het kost meer tijd om een reeds aanwezige rugaandoening te verhelpen dan deze in een vroeg stadium te voorkomen. Zowel in het preventie- als herstelproces speelt de BackPerfect® rugtraining dan ook een belangrijke rol.

De aanpak van STEP is gestoeld op de laatste wetenschappelijke inzichten uit de fysiotherapie en heeft zich in de praktijk inmiddels ruimschoots bewezen. Voor een diversiteit aan organisaties hebben wij in de loop der jaren talloze preventieve rugtrainingen verzorgd. Gemiddeld resulteert dit in een verzuimdaling van wel 30% in vergelijking met het bestaande verzuim door fysieke klachten.

Vragen? Neem contact met ons op

BackPerfect® rugtraining voor preventie van rugklachten

De BackPerfect® rugtraining van STEP maakt onderdeel uit van een overkoepelend proces dat bestaat uit meerdere pijlers, namelijk: Onderzoek, Preventief Trainen, Preventie In Bedrijf en Individuele Training. De specifieke behoeften van uw organisatie bepalen op welke pijler gedurende het traject de nadruk ligt.

Wilt u meer weten over onze rugtraining methodieken en de beste manieren om rugklachten tijdig te voorkomen? Bekijk dan rustig de verschillende artikelen op onze website. Voor advies op maat kunt u contact opnemen via step@step.nl of bellen naar 074 – 250 28 28. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.