rugscholingRugschool

Rugklachten zijn een van de meest voorkomende soorten klachten in Nederland en de rugschool wordt hierbij veel te weinig gegeven. Veel mensen overbelasten hun rug door teveel of op een verkeerde manier te tillen. Rugaandoeningen zijn bijzonder vervelend: ze geven last en leiden tot een hoog verzuimpercentage. STEP zet zich in om rugklachten te bestrijden en de maatschappij kennis te laten maken met een andere aanpak, de rugschool.

STEP Nederland is opgericht met het doel op grote schaal rugklachten terug te dringen. Ons maatwerk zorgt ervoor dat ieder mens, bedrijf en iedere organisatie kan profiteren van onze professionele aanpak. Door tiltraining te verzorgen kunnen wij op een interactieve manier veilig ruggebruik aanleren. Ook professionele sporters kampen regelmatig met rugklachten, ook zijn zeer gebaat bij de STEP rugscholings aanpak.

Meer weten? Lees meer over ons

Welke soorten rugklachten zijn er?

rugschool

Rugschool veilig ruggebruik. Onder de rode lijn is veilig ruggebruik

Je hebt twee grote groepen rugklachten:

1. rugklachten die vooral erger worden door bukken, tillen en zitten

2. rugklachten die vooral erger worden door lopen, staan en liggen. Voor beiden is een specifiek rugschool nodig, afgestemd op de klachten. Er zijn ook rugklachten die niet met bukken, zitten, lopen, liggen of staan erger worden of rugklachten die juist erger worden met  bukken, zitten, lopen, liggen of staan, daar gaan we hier niet op in.

Lage rugpijn ’s morgens bij opstaan is een ontzettend vervelende manier om de dag te beginnen. Als u werkzaam bent in de techniek, zorg, transport, of logistiek, bent u er ongetwijfeld bekend mee. Deze vorm van rugklachten komt veel voor en is gemakkelijker te voorkomen dan u denkt. Met een goede rugschool cursus bent u al een eind op weg.

STEP rugschool: een goed alternatief voor therapie

rugschool 2

Rugschool, onveilig tillen. Boven de rode lijn is onveilig ruggebruik

Misschien heeft u wel eens overwogen om met behulp van fysiotherapie of met houdingstherapie (Mensndieck/Cesar) rugklachten te bestrijden. Dat helpt vaak wel even, maar rugklachten komen ook gemakkelijk weer terug? Alleen als u uw rug echt veilig leert gebruiken met de STEP aanpak lost u uw rugklachten snel op en voorkomt u herhaling van rugklachten. De STEP rugschool meet exact hoe (on)veilig uw ruggebruik is. Met BodyGuard grafiek en film wordt uw (on)veilige ruggebruik verhelderend in beeld gebracht.

 

Vragen? Neem contact met ons op

Effectief rugklachten voorkomen voor bedrijven

rugscholing met wetenschappelijke verantwoorde tiltechniken

Rugschool met wetenschappelijk verantwoorde tiltechnieken

Op STEP.nl vindt u handige tips over hoe te tillen. Onze wetenschappelijk onderbouwde werkwijze heeft daarmee al tal van werkgevers en werknemers tevreden gemaakt. Voor het beste effect kunt u natuurlijk onze experts, die jarenlange ervaring met het geven van rugscholing achter de rug hebben, inschakelen. Voor tiltechnieken in de zorg, maar ook in alle andere werkvelden, zijn wij dé rugschool.