Rugklachten, blessures en RSI vormen een steeds groter probleem in onze samenleving. De STEP methode is daarom speciaal ontwikkeld ter preventie van deze klachten. De unieke STEP hulpmiddelen in de webwinkel van groothandel en fabrikant Rafys spelen in deze aanpak een belangrijke rol en helpen naast preventie ook om bestaande klachten snel te reduceren.

Het ideale preventieprogramma tegen rugklachten, RSI en blessures is een combinatie van gedragsverandering, herinrichting van de werkplaats en de inzet van diverse ondersteunende hulpmiddelen. Denk hierbij onder meer aan preventie en zelfzorg hulpmiddelen van Rafys zoals een rugkussen, zitkussen, enkelbrace, kniebrace, bekkenband of meegroeiband.

Meer weten? Lees meer over ons

STEP hulpmiddelen bij Rafys voor rugklachten

De beste optie ter ondersteuning van een STEP programma zijn echter de speciale STEP hulpmiddelen op de website van Rafys. Een incorrecte rughouding tijdens het werk of onveilige bewegingspatronen gedurende tilactiviteiten verhogen het risico op rugklachten en blessures aanzienlijk.

Een preventief hulpmiddel zoals het STEP Rugalarm kan dan een enorme meerwaarde zijn. Het Rugalarm is een soort reksensor die aan een rugbrace wordt bevestigd. Het alarm waarschuwt de drager direct met een tril- of geluidsignaal wanneer er sprake is van een onveilige beweging of kwetsbare houding van de rug.

Rafys biedt preventieve STEP hulpmiddelen bij RSI

Ook op het gebied van RSI zijn er diverse hulpmiddelen verkrijgbaar bij Rafys die naadloos aansluiten op een STEP preventieprogramma zoals de cursus RSI Perfect®. Dit is ook nodig, want tijdens het werken achter een beeldscherm ontstaat vaak een suboptimale lichaamshouding die op termijn kan leiden tot vervelende nekklachten.

Een hulpmiddel zoals het STEP Nekalarm heeft een vergelijkbare functie als het eerder genoemde Rugalarm en wordt op een rechthouder geplaatst. Zodra de nek een onveilige beweging maakt of er sprake is van een onjuiste nekhouding, waarschuwt het nekalarm met een geluid- of trilsignaal. Een simpele maar effectieve methode om nekblessures te voorkomen.

Vragen? Neem contact met ons op

STEP hulpmiddelen bij Rafys ook voor overige blessures

De website van Rafys bevat een breed scala aan STEP hulpmiddelen voor uiteenlopende situaties en ter ondersteuning van diverse STEP cursussen zoals onder andere het BackPerfect® programma. Sommige artikelen vereisen bovengemiddelde expertise en zijn daarom alleen te bestellen door gecertificeerde STEP ZelfZorgInstructeurs.

De STEP hulpmiddelen op de website van Rafys leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van veelvoorkomende pijnklachten en reduceren hiermee het verzuim en de WAO-schade in organisaties. Bent u benieuwd naar de optimale hulpmiddelen voor uw specifieke situatie? Bel naar 074 – 250 28 28 of stuur een mail naar step@2.step.nl.