Preventie rugklachten

Preventie rugklachten is hard nodig te talloze Nederlanders hebben er last van. Sommige mensen ervaren pijnklachten in hun onderrug, terwijl anderen juist ongemak ervaren in hun middenrug of bovenrug. De unieke STEP aanpak weet dergelijke rugklachten op effectieve wijze te verhelpen. Nog beter is echter om deze verschillende soorten rugklachten tijdig te voorkomen.

Dit is de reden dat STEP Nederland is opgericht. De directie van de organisatie bestaat uit de ervaren fysiotherapeuten Bert Bruggeman en Henk Jan Kooke. STEP zorgt voor preventie van fysieke klachten zoals preventie rugklachten en garandeert een verzuimdaling van maar liefst 30% ten opzichte van het bestaande verzuim in organisaties.

Meer weten? Lees meer over ons

Verschillende soorten rugklachten oefeningen

preventie rugklachten, kinderen doen het ons voor

Preventie rugklachten? Kijk eens naar kinderen zij doen het ons voor

Fysieke klachten vormen in veel bedrijfssectoren een toenemend probleem. Met name rugklachten kunnen zeer hardnekkig zijn, waardoor de uitval van medewerkers vaak langdurig is en re-integratie wordt bemoeilijkt. Specifieke rugklachten oefeningen zoals rugscholing, tiltraining en het toepassen van speciale tiltechnieken kunnen leiden tot een snel en duurzaam herstel.

Dit is waar de STEP aanpak in uitblinkt. Wij scholen de medewerkers van uw organisatie preventief zodat eventuele rugklachten bijtijds worden voorkomen. Hebben sommige medewerkers al last van fysieke pijn zoals lage of hoge rugklachten? Dan zetten wij direct een STEP Instructeur in om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Rugklachten onderrug, middenrug en bovenrug

De unieke STEP aanpak wordt gekenmerkt door 4 pijlers. Allereerst komen wij bij u op de werkvloer langs om mogelijke knelpunten te inventariseren en een concreet voorstel voor verbeterpunten te doen. De tweede pijler is een groepsgewijze preventieve training van medewerkers met onze rugschool  BackPerfect®  die diverse soorten rugklachten oefeningen bevat.

De derde stap is het bieden van een oplossing voor bestaande klachten zonder dat er al sprake is van verzuim. Een tijdige signalering van rugklachten op de werkvloer is hierbij van groot belang. De vierde en laatste pijler is een individuele training met rugklachten oefeningen voor medewerkers waarbij er soms al sprake is van uitval.

Vragen? Neem contact met ons op

Lage of hoge rugklachten: STEP biedt de oplossing

Wilt u de dagelijkse werkomstandigheden van uw werknemers verbeteren, de arbeidsproductiviteit verhogen en verzuim door fysieke klachten terugdringen? De STEP methode zorgt ervoor dat ongemakken zoals rugklachten snel tot het verleden behoren. U ontvangt trainingsprogramma’s op maat en een sterke basis van educatieve hulpmiddelen.

De effectieve reductie in verzuim door rugklachten zorgt ervoor dat u de investering in STEP al snel terugverdient. Voor diverse van onze groepsgewijze programma’s kunnen wij bovendien ondersteunende subsidies voor u aanvragen. Meer weten? Neem contact op via step@2.step.nl of bel naar 074 – 250 28 28.