preventie RSIPreventie RSI (Repetitive Strain Injury), vaak afgekort naar RSI, is een verzamelnaam voor allerlei klachten die ontstaan als gevolg van het frequent uitvoeren van dezelfde repetitieve bewegingen. Steeds meer mensen die op kantoor werken hebben last van RSI. De preventie van RSI is voor een toenemend aantal organisaties dan ook een belangrijk agendapunt.

Preventie van RSI kan typische RSI klachten zoals pijn in schouders, armen, bovenrug, nek en polsen op effectieve wijze voorkomen. Ook vaak voorkomende RSI symptomen zoals weinig gevoel of juist tintelingen in vingers en handen door het veelvuldig gebruiken van een muis en toetsenbord zijn met RSI preventie effectief te vermijden.

Meer weten? Lees meer over ons

Preventie RSI: RSI behandeling met RSI oefeningen

STEP hanteert een unieke aanpak van RSI preventie om bovenvermelde klachten vroegtijdig te herkennen en in de kiem te smoren. Wij maken werknemers bewust van hun lichaamshouding tijdens werkzaamheden en geven belangrijke tips en adviezen om veilig lichaamsgedrag te stimuleren.

De cursus RSI Perfect® van STEP leert medewerkers niet alleen hoe zij hun lichaam op een veilige wijze kunnen gebruiken, maar bevordert ook de kennis over een optimale inrichting van de werkomgeving. Optimale preventie van RSI vereist namelijk een werkplek die is afgestemd op de individuele lichaamsmaten van de werknemer.

RSI Preventie met rugscholingTips RSI voorkomen met preventie RSI

In de filosofie van STEP worden theorie en praktijk met elkaar verweven. Onze RSI preventie cursus voorziet cursisten niet alleen van een solide theoretische basis, maar leert deelnemers ook hoe ze deze informatie in de praktijk kunnen toepassen. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om de juiste RSI behandeling en RSI oefeningen te kiezen.

STEP hecht veel belang aan het geven van tips om RSI te voorkomen. De oorzaak van de problemen aanpakken is immers effectiever dan RSI symptomen achteraf te moeten bestrijden. Het optimaal inrichten van de werkplek speelt in onze filosofie dan ook een belangrijke rol. Ook werknemers met bestaande RSI symptomen rapporteren in dat geval vaak dat de RSI klachten snel verminderen.

Vragen? Neem contact met ons op

Preventie RSI klachten zoals muisarm

Een STEP cursus ter preventie van RSI verdient zichzelf op termijn zonder enige twijfel terug. Bedrijven die kiezen voor onze RSI Perfect® cursus signaleren een sterke reductie in het verzuim en de WAO-schade door RSI-symptomen bij werknemers. Bovendien zijn onze tips om RSI te voorkomen bijzonder eenvoudig te implementeren zonder hoge aanvullende investeringen.

In sommige gevallen kan het zijn dat uw organisatie in aanmerking komt voor een cursusvergoeding door ziektekostenverzekeraars, scholingsfondsen of branche-organisaties. Wilt u meer informatie over de effectieve RSI preventie van STEP? Mail dan naar step@step.nl of spreek telefonisch een van onze medewerkers via 074 – 250 28 28.