zo-voorkom-je-lage-rugpijn

Zo voorkom je lage rugpijn

Veel Nederlanders hebben dagelijks last van lage rugpijn. Erg vervelend, want rugklachten kunnen erg hardnekkig zijn en laten zich soms lastig behandelen. Chronische lage rugpijn komt dan ook veel voor en zeker bij mensen in de wat hogere leeftijdsgroepen. De aanpak van STEP is gericht op het voorkomen van pijn in de onderrug en is een bewezen effectieve methode.

De directie van STEP Nederland wordt gevormd door de ervaren fysiotherapeuten Henk Jan Kooke en Bert Bruggeman. Zij zijn beiden mede verantwoordelijk voor een solide fundament onder de kenmerkende STEP visie, waarin preventie van rugklachten een belangrijke rol speelt.

Meer weten? Lees meer over ons

Oorzaak lage rugpijn

In uiteenlopende branches is er steeds vaker sprake van verzuim door fysieke ongemakken zoals lage rugpijn. Pijn in de onderrug maakt het in veel gevallen onmogelijk om bepaalde werkzaamheden nog te verrichten, zoals het tillen van zware objecten of het werken in een slechte lichaamshouding.

Buk-, zit- en tilactiviteiten zijn vaak oorzaak van het ontstaan en in stand houden van lage rugpijn, kijk hoe dat ook bij u het geval is met de STOP lage rugppijn vragenlijst.

Lage rugpijn zorgt vaak voor langdurige uitval van werknemers en zorgt voor WAO-schade bij talloze organisaties in Nederland. Wanneer de lage rugklachten niet worden opgelost, kan re-integratie onnodig veel tijd in beslag nemen.

Lage rugpijn oefeningen

Oefeningen die een paar keer per dag gedaan worden zijn geen effectief wapen in de strijd tegen rugklachten.  Om

lage rugpijn, zo krijg je het

Lage rugpijn zo krijg je het

rugklachten te bestrijden moet je leren anders met je rug om te gaan, de hele dag door. Dat kan alleen met een goede tiltraining, rugscholing en het aanleren van speciale tiltechnieken en zeker niet met diepe kniebuigtechnieken daar krijg je alléén maar alge rugpijn van. Met de STEP rugschool schoolt u de medewerkers van uw bedrijf veilig en preventief zodat lage rugklachten tijdig worden voorkomen.

Is het te laat voor preventieve maatregelen en heeft een aantal medewerkers reeds last van lage rugklachten? Dan komt een van onze gespecialiseerde STEP instructeurs graag bij u langs voor een begeleiding met efficiënte lage rugpijn training. Deze werkwijze levert in de praktijk een verzuimreductie van wel 30% op in vergelijking met het huidige verzuim binnen uw organisatie.

Vragen? Neem contact met ons op

Rugklachten op het werk

Wilt u rugklachten zoals chronische lage rugpijn uitbannen van de werkvloer? Kies dan voor de trainingsprogramma’s en educatieve hulpmiddelen van STEP. Niet alleen zullen de dagelijkse werkomstandigheden voor uw medewerkers verbeteren, maar ook zal hun productiviteit toenemen en het ziekteverzuim afnemen.

De forse verzuimreductie staat garant voor interessante kostenbesparingen, waardoor u de investering in de STEP-methodiek direct terugverdient. Daarnaast is het mogelijk om voor een aantal van onze programma’s ondersteunende subsidies aan te vragen.

Lage rugpijn. zp krijg je het

Lage rugpijn. zo krijg je het

Meer informatie over onze programma’s ? Neem contact op via step@2.step.nl of 074 – 250 28 28.