• 20 NOV 15
  Lage rugpijn, wetenschappelijke onderbouwing van STEP verder verstevigd

  Lage rugpijn, wetenschappelijke onderbouwing van STEP verder verstevigd

  In 2009 ïnitieerde STEP wetenschappelijk onderzoek naar het nut van STEP GewichtHeffersTechnieken en naar de aspecten afsteunen, kantelen en dichtbij het gewicht komen om daarmee lage rugpijn te kunnen beïnvloeden.

  In oktober 2015 hebben Idsart Kingma, Gert Faber en Jaap van Dieen  van de VU te Amsterdam  in het internationale Journal of Biomechanics gepubliceerd over het nut van steunen op de knie bij STEP GewichtHefferstechnieken.

  Steunen op de knie

  De belangrijkste uitkomst was dat steunen op de knie bij de STEP GewichtHeffersTechnieken leidde tot een verlaging van de rugbelasting met 40% vergeleken met het zonder aanwijzingen met 2 handen bukkend tillen.

   afsteunen bij GewichtHeffersTechnieken
  Kantelen

  In eerdere publicaties werd van Kantelen met de STEP GewichtHeffersTechnieken al wetenschappelijk aangetoond dat het rugontlastend werkt.

  Kantelen bij GewichtHeffersTechnieken
  Dichtbij het gewicht

  Eveneens in eerdere publicaties werd  van Dichtbij het gewicht komen met de STEP GewichtHeffersTechnieken al wetenschappelijk aangetoond dat dit rugontlastend is.

   

   Dichtbij en GewichtHeffersTechnieken

  Kortom naast de internationale steun voor de STEP GewichtHeffersTechnieken door McGill, Suni, Adams en Sedgwick versterken de VU onderzoeken de wetenschappelijk basis van de op veilig ruggebruik gerichte STEP aanpak van lage rugpijn.