Duurzame inzetbaarheid is binnen veel organisaties een belangrijk thema. Er is bedrijven dan ook veel aan gelegen om duurzame inzetbaarheid te realiseren met Preventief Medisch Onderzoek (PMO), leefstijlprogramma’s en verzuimpreventie strategieën. De op jarenlange ervaring gestoelde verzuim preventie programma’s van STEP in combinatie met een PMO algemeen en/of fysiek zijn dan een uitstekende keuze, want deze tillen de duurzame inzetbaarheid en de verzuimpreventie in uw organisatie onmiddellijk naar een hoger niveau.

Duurzame inzetbaarheid en de preventie van verzuim zijn belangrijke pijlers binnen de filosofie van STEP. Onze speciale preventie tips zorgen voor een duurzame gedragsverbetering bij medewerkers. Uit statistieken blijkt dat onze aanpak gemiddeld in een verzuimreductie van maar liefst 30% tot 50% resulteert ten opzichte van het verzuim in de jaren daaraan voorafgaand en de recidiverende klachten sterk worden beperkt en in het verlengde daarvan de de duurzame inzetbaarheid wordt verbeterd.

Meer weten? Lees meer over ons

Problemen met duurzame inzetbaarheid door fysieke overbelastingduurzame inzetbaarheid bevorderen

Steeds vaker maken organisaties melding van duurzame inzetbaarheidsproblemen bij medewerkers door allerhande fysieke klachten, rug-, nek-, knie-, schouder- en elleboogklachten, die ten grondslag aan een langdurige afwezigheid van werknemers, inzetbaarheidsproblemen en recidivering van klachten. Een snelle inzet van STEP bij klachten, aandacht voor (recidief)preventie, een PMO fysiek zijn dan STEP instrumenten die van groot belang kunnen zijn om duurzame inzetbaarheid te verbeteren.

 

Vragen? Neem contact met ons op

 

 

Duurzame inzetbaarheid: de perfecte STEP methodes

STEP biedt een breed scala aan cursussen gericht op de preventie van fysieke klachten en duurzame inzetbaarheid. Denk hierbij onder meer aan ons BackPerfect® programma ter preventie van rugklachten en RSI Perfect® ter preventie van RSI klachten en BlessurePerfect® gericht op de preventie van fysieke klachten in het algemeen. Voor sommige van onze preventie programma’s kunnen wij u helpen bij de aanvraag van ondersteunende subsidies. Ook bij actuele individuele klachten kan STEP snel hulp bieden met haar diensten BackPerfect®, BlessurePerfect® en RSI Perfect® Individueel. Andere mogelijkheden zijn Preventie In Bedrijf met de aanwezigheid van een STEP Instructeur 1 x per week op uw bedrijf. Ook met werkplekanalyses op kantoor of  werkplekanalyses in het bedrijf uitgevoerd door een STEP Instructeur heeft STEP veel ervaring .

De STEP PMO Fysiek met de inzet van de BodyGuard geeft perfect inzicht in de fysieke belasting op het werk. De bij het STEP PMO fysiek horende vragenlijst fysieke klachten geeft een perfect inzicht in de status van de fysieke gezondheid van uw werknemers en is een uitstekend vertrekpunt van het starten van preventieve acties gericht op duurzame inzetbaarheid.duurzame inzetbaarheid en PMO Fysiek

Heeft u aanvullende vragen over de werkwijze van STEP of wilt u graag verzuim preventie tips ontvangen? Neem dan contact op via 074 – 250 28 28 of stuur een mailtje naar step@step.nl.

Kijk ook op deze link  voor duurzame inzetbaarheid subsidies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zie ook:

Referenties

Workshop Fysieke belasting operatieassistenten bij UMCU

Training fysieke belasting met BackPerfect®