• 19 OKT 16

  Menselijk kapitaal belangrijk

  duurzame inzetbaarheid verbeteren

  Duurzame inzetbaarheid verbeteren

  De industriële bakkerijen in Nederland hebben een belangrijke stap gemaakt.

  Zij stellen dat het menselijk kapitaal in bedrijven de meeste essentiële factor is om succesvol te kunnen zijn.

  En om dit menselijk kapitaal zo gezond mogelijk te houden, hebben zij in hun nieuwe arbo catalogus verplichte trainingsprogramma’s veilig en verantwoord werken opgenomen.

  Om dit tot een succes te maken worden de trainingsprogramma’s veilig en verantwoord werken financieel gefaciliteerd door Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

  Meer kunt u lezen in de column van Wim Kannegieter, directeur van de de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

   

  Hieronder ook nog eens het nieuwsitem van 8 september over het onderwerp duurzame inzetbaarheid

  duurzame inzetbaarheid in de bakkersbrancheSTEP pleit al jaren voor meer aandacht voor menselijk bewegingsgedrag als het gaat om het verminderen van fysieke belasting.

  De bakkersbranche is op dit gebied zeer innovatief en loopt voorop als het gaat om verminderen van Fysieke belasting.

  Na een aantal jaren onderhandelen en het laten uitvoeren van een verdiepend onderzoek naar  Arbeidsomstandigheden (link samenvatting verslag) heeft men consensus bereikt over de te volgen strategie.

  De RI&E is aangevuld met een hoofdstuk over Humane Ergonomie waarbij inzichtelijk gemaakt dient te worden hoe groot de belasting is op rug en andere delen tijdens het werk.

  Daarnaast is in de Arbocatalogus opgenomen dat men moet deelnemen aan een aantal trainingen om de fysieke belasting verder te verminderen.

  Samen met het optimaliseren van de omstandigheden denken wij dat men veel van deze branche kan leren als het gaat om duurzame inzetbaarheid.

  http://www.sociaalfondsbakkersbedrijf.nl/pages/95/Arbeidsomstandigheden/Trainingsprogramma-Fysieke-Arbeid-Industrile-Bakkerijen.html